Bibliotek

Välkommen till däckåtervinningens bibliotek. Här kan du utforska material som berör däckåtervinning och den återvunna däckråvaran. Upptäck bland annat “Vägen mot hållbarhet”, en vitbok skapad av Däckbranschen, tillsammans med årsrapporter som behandlar olika teman relaterade till däckåtervinning. Utöver detta finns det också annat intressant material som belyser ämnet.

2023 Årsrapport

Årsrapporter

Dokument

Vill du beställa en tryckt version av vitboken, årsrapport eller nya perspektiv?

Vänligen kontakta media@sdab.se

Would you like to order a printed version of the white paper, annual report, or new perspectives?

Please contact media@sdab.se

Ta del av mer information om däcket och däckåtervinningen

Däckpodden

I podcasten Däcksnack, som drivs av tidningen Däcksnack, berättar Svensk Däckåtervinnings om de stora möjligheterna ”det svarta guldet” erbjuder i en cirkulär ekonomi. En snabbkurs om en oväntat spännande industri.

Till avsnittet

Däckets historia

I boken ”Däckets historia” får du tillbakablickar på de flesta av de större internationella bildäcksfabrikanternas historia, varvat med berättelser om svenska tillverkarna och ett antal enskilda svenska gummiverkstäder. Här finns också berättelsen om gummits ursprung, om den slumpartade upptäckten av vulkaniseringsprocessen och tekniken för att regummera. De allra flesta däck är visserligen svarta, men detta är ändå en bok full av färg, spännande illustrationer och intressanta fakta.

Beställ här via email